вівторок, 29 вересня 2015 р.

І. Карпенко-Карий - «один з батьків новочасного українського театру»

     І. Карпенко-Карий написав вісімнадцять оригінальних п'єс, кожна стала своєрідною вершиною драматургії. Драматург був вірним сподвижником театральної справи.

     Митець жив і працював заради розвитку українського театру, збагативши українську драматургію соціально-психологічною та історичною драмою, соціальною комедією. Йому аплодували Москва і Кубань, Білорусь і Поволжя, бо І. Карпенко -Карий був і прекрасним актором з надзвичайно тонкою грою. А тому драматурга, режисера і актора І. Карпенка-Kapoгo по праву, за висловом Івана Франка, називають одним із батьків українського театру. Драматург був культурним діячем, борцем за відродження свого народу. У своїх творах митець не лише викривав і таврував, а  і виховував, закликав до доброчинності у взаєминах людей, до життя осмисленого і корисного. І. Карпенко-Карий — драматург-новатор свого часу, з психологічною мотивацією дій і вчинків своїх героїв, з наскрізною ідеєю свободи особи.
     У бібліотеці  була  підготовлена  тематична поличка  І. Карпенко-Карий - «один з батьків новочасного українського театру»  до 170 років від дня народження Івана Карповича
Карпенка -Карого (Тобілевича) українського драматурга. Користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися із основними етапами творчості драматурга.

Немає коментарів:

Дописати коментар